lunes, 29 de octubre de 2012

Analitzar blocs educatius

A la classe de GTIC vam visitar uns blocs que estaven publicats al bloc del professor Jordi Simón. A partir d'aqui l'hem d'analitzar a través d'unes preguntes proposades pel professor i finalment fer una reflexió.

Jo vaig escollir un bloc que em va semblar molt interessant perquè esta completament dedicat a les activitats que fan els nens, cerc que està bé perquè així els pares poden consultar les activitatas que realitzen els seus fills i poc a poc els seus progressos.

el bloc que vaig escollir va ser el de: " El bloc dels nens i nenes de la cuca fera".

És un bloc fàcil d'entedre, ja que està dividt en diferents parts. 

Primer, està compost per el títol principal: "el bloc dels nens i nenes de la cuca fera" això vol dir que és un bloc dedicat a totes les activitatas que realitzen els nens i nenes d'aquesta escola. Més abaix trobem sis apartatas dividits segons les classes que componen aquesta escola excepte la primera que s'anomena "Home" i és el lloc dedicat a totes les classes de l'escola.
Després trobem totes les entrades publicades al bloc on publiquen videos i fotos que intenten penjar cada setmana sobre les activitatas de la classe que realitzen els nens. Aquests videos i aquestes fots poden ser dsecarregades per les families.

Aques entrades són publicades per les mestres de l'escola. Cada classe té la seva tutora i la seva auxiliar, els seus noms surten publicats a la part superior del bloc a l'apartat pertenyent a cada classe.
Elles són le encarregades de portar la seva part del bloc.

El bloc segueix una estructura molt simple: 
A la part superior el títol, a sota els diferents apartats segons les classes de l'escola. després a cada apartat hi ha comentaris sobre cada classe excepte en l'apartat principal on es publica totes les activitatas realitzades.

Utilitzen una plataforma de la Generalitat:

El Bloc dels nens i nenes de la cuca fera

Les entrades que componen aquest bloc són breus i concises, posen una curta explicació de l'activitat realitzada per la classe i segons l'acitivitat penjen un video o fotografies dels nens.
Algunes de les entrades publicades tenen comentaris, però no molts ja que els solen publicar als apartats pertanyents a cada classe.
Les compentències treballades en aquest bloc estan molt bé plasmades en el bloc ja que posen tant les activitats realitzades a classe com per exemple, la psicomotricitat, el joc, com també les relacions amb les famílies com per exemple un brenar amb els pares dels alumnes.

Aquest bloc està pricipalment dirigit a les famílies dels alumnes perquè puguin seguir les activitats que fan i es poden descarregar les fotografies que estan penjades.

Aquest bloc segueix a altres blocs com per exemple :

http://www.tona.cat/plana.php?idplana=1
http://blocs.xtec.cat/infantspaambxocolata/



Aquest és un dels videos que podem trobar al bloc, en aquest cas les famílies poden observar com aquell dia els seus nens estaven jugan a la Panera dels Tresors.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario